A párt szerint „Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán, hanem onnan irányítja korrupt rendszerét.”


„Sajtóhírek szerint Orbán Viktor már munkamegbeszélésekre is használja az apja nevén lévő, de valójában az általa és családja által használt hatvanpusztai kastélyt. A minden luxussal felszerelt birtokon a kormányfő egyaránt tárgyal miniszterekkel és milliárdos üzletemberekkel” – írta a Demokratikus Koalíció mai közleményében.

Az ellenzéki párt bejelentette, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen, mert a hatvanpusztai kastély nem szerepel a miniszterelnök vagyonbevallásában.

"Márpedig Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán, hanem onnan irányítja korrupt rendszerét. Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát – köztük a saját családtagjaira vagy barátaira, mint Mészáros Lőrinc -, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké" - írták.

Hozzátették, hogy „a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány a kormányváltás után véget fog vetni az Orbán-családdal összenőtt milliárdos elit uralmának és vissza fogjuk venni a lopott közvagyont a miniszterelnök strómanjaitól.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!