Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség azzal a 47 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron okozott súlyos balesetet az M3-as autópályán.


A férfi Nyugat-Magyarországról tartott Erdélybe egy 9 személyes kisbusszal, melyben hat utast szállított. Jó látási viszonyok között érkezett Kál térségében az autópálya 90. kilométerszelvényébe, ahol forgalmi okok miatt mind a két sávban állt a kocsisor.

Bár az álló járművek féklámpái távolról is jól láthatóan világítottak, a kisbusz vezetője nem figyelt és 120 km/h körüli sebességgel közelítette meg a dugót, mely mögött már vészfékezve sem tudott megállni. Az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy a két járműoszlop közé kormányozza a járművét, ahol azonban nem volt akkora hely, hogy szabadon elmenjen.

Először egy belső sávban álló terepjárónak ütközött, amit előbb a bal oldali szalagkorlátnak, azután az előtte álló másik, azonos típusú autónak lökött, miközben megrongált egy további kocsit is. A külső sávban előbb egy ritka oldtimert, majd további három álló járművet tört össze a férfi.

A kisbusz utasai közül hárman, a vétlen járművek utasai közül ketten szenvedtek 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, további négy személy pedig könnyebben sérült.

Az Egri Járási Ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházat, és pénzbüntetést kért a férfira.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!