A temetéssel egyidőben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy így emlékezzenek és tisztelegjenek bajtársuk emléke előtt. Baumann Péter 29 éves volt.


Családtagok, rokonok, barátok, kollégák, ismerősök kísérték utolsó útjára január 26-án Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot a Mátészalkai Köztemetőben - írja a police.hu. A temetésen ott volt Pintér Sándor belügyminiszter, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár és Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány is.

A 29 éves Baumann Pétert január 13-ra virradó éjszaka késelték halálra intézkedés közben az újbudai Lecke utca egyik társasházában. A támadó két társát is megsebesítette, majd megpróbált elmenekülni. A rendőrök utána eredtek, majd az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A csütörtök délután ravatalnál a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás r. vezérőrnagy búcsúzott.

A főkapitány búcsúbeszédében kiemelte, hogy

Terdik Tamás azt mondta, hogy Baumann Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, kollégáival kiváló kapcsolatot alakított ki, szolgálati helyéhez rendkívüli mértékben kötődött. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert, életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek.

- mondta a főkapitány.

Péter személyiségét, hitvallását talán legjobban egyik kollégájának a következő gondolata fejezi ki:

„Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd.”

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egyidőben

A rendőrség a honlapján két videót és több fotót is megosztott a búcsúztatásról.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!