A YouTube hétfőn bejelentette a Short érkezését, ami a leírás szerint egy olyan új rövidfilmes formátum a tartalomkészítők számára, mellyel egyszerűen, mindössze a mobiljukkal készíthetnek megragadó videókat - gyakorlatilag és egyértelműen pedig a keresőcég saját TikTok-klónja. A 15 másodperces vagy annál rövidebb klipeket a felhasználó a telefonjával rögtön rögzítheti, szerkesztheti, akár össze is fűzheti, ahogy annak lehetősége is adott, hogy a szolgáltatás könyvtárából elérhető zeneszámokat válasszon a videók alá. Az elkészült műveket utána közzé is lehet tenni, a videóplatformon pedig dedikált szekcióban válnak böngészhetővé.

A Shorts egyelőre Indiában érhető el béta verzióban, ahonnan a TikTokot például már kitiltották sok más kínai alkalmazással egyetemben nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. Hogy más országokban mikor várható a funkció élesítése, arról még nem közölt információkat a keresőcég.

A TikTok sikerét és robbanásszerű növekedését látva a nagy techcégek sem akarnak elmenni a trend mellett, nem meglepő mód a Facebook és a Google sem. A Facebook az Instagramon belül használható, augusztusban útjára indított Reels-szel lépett, és a pletykák szerint idővel a közösségi oldal fő appjába is érkezhetnek a rövidvideók.

This week in India we're launching an early beta of YouTube Shorts, a new way to discover, watch and create short, vertical videos on the YouTube app.

Even if you don't live in India, you can still upload your short videos today. Learn more → https://t.co/6VySxIwMB9 pic.twitter.com/M0jXHoJkki

- YouTube Creators (@YouTubeCreators) September 14, 2020

Az Instagram útnak indította a saját TikTok-klónját

Több mint 50 országban váltak elérhetővé a Reels-videók.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!