Pál Adrián rendőr ezredes, a BRKF bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese sajtótájékoztatón ismertette a nyomozás részleteit.

Február 15-én olyan jelenetek zajlottak le Budapesten, amelyek egy vérfagyasztó akciófilmben is megállnák a helyüket: a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből az éppen zajló tárgyalásáról szökött meg Sz. Károly. Megszerezve az őt kísérő őr pisztolyát, az épületből kimenekülve túszul ejtett egy autóst, így sikerült meglógnia a helyszínről.

A háromnegyed órás hajsza során jóformán egész Budapestet lezárták, és tüzet nyitottak az autóra. A rabnak majdnem sikerült átszállnia egy másik autóba, ám a sofőrrel dulakodásba keveredett, és kénytelen volt futva elmenekülni a helyszínről.

A rendőrök ekkor ismét tüzet nyitottak rá, végül 8 golyóval a testében sikerült megállítani, ekkor életveszélyes állapotban szállították kórházba. A nyomozás során kiderült az is, hogy bár a férfinél végig lőfegyver volt, amellyel együttműködésre kényszerítette túszait,

a tár üres volt, az ugyanis még a tárgyalóteremben történt dulakodás közben kiesett a fegyverből.

A rendőröknek azonban mindvégig fogalmuk sem volt arról, hogy a férfi üres tárral fenyegetőzik, ez csak akkor derült ki számukra, amikor lefegyvereztél a férfit.

A 35 éves férfit összesen 15 bűncselekménnyel gyanúsítja a rendőrség, köztük hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés és kényszerítés bűntettével is.