A Politico összefoglalója szerint éles vita volt tegnap este a brüsszeli uniós csúcson, ahol az egyik fő téma a magyar homofób pedofiltörvény volt. Ennek előzményéről beszámoltunk mi is:

Kapcsolódó

Rutte azt mondta, a magyaroknak vissza kell vonnia a homofób törvényt, Varga Judit szerint ez a régi gyarmattartó arrogancia hangja

Mark Rutte holland miniszterelnök, aki Orbán Viktor mellett Angela Merkel visszavonulása után a legtapasztaltabb európai miniszterelnökök egyike lesz

A Politico külön kiemelte a luxemburgi miniszterelnök hozzászólását, amit kifejezetten Orbán Viktorhoz intézett.

Xavier Bettel azt mondta:

Nem váltam meleg férfivá. Én az vagyok, ez nem döntés kérdése.

- ezzel arra utalhatott, hogy az új magyar törvény olyan érvvel akarja távol tartani a homoszexuális tartalmakat a fiataloktól, hogy az ne "hasson rosszul" a szexuális identitásuk fejlődésére.

Hozzátette:

Az anyám gyűlöli, hogy meleg vagyok, ezzel élek együtt. És most Ön törvénybe foglalta. Tisztelem, de ez most a vörös vonal. Ez alapvető jogokról szól, arról, hogy lehet másmilyennek lenni.

Bettel még azt is mondta Orbánnak: Nyolc éve ismerjük egymást, de ez most mellbevágott. Láthatja, mennyi LMBTQ-fiatal lesz öngyilkos. Ez nagyon rossz. Ez stigmatizálás."

Bettel még azt is mondta tudósítók szerint:

Egy meleg férfi vagyok, és egy zsidó férfi unokája. Tudom milyen az, amikor kipécéznek és megbecstelenítenek - ne csinálja ezt.

Kapcsolódó

Merkel a homofób pedofiltörvényről: az Európai Bizottság folytatja a vizsgálatot

Több témában egyeztettek a uniós vezetők.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le! Az Európai Unió legfontosabb politikai eseményeiről hetente értesülhetsz hírlevelünkből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kedves Olvasónk!

Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat! Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd a levélszemét mappádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!