Áll a bál az ellenzéki politikusok között Orbán Viktor adriai nyaralása miatt, miután a miniszterelnök Ungár Péter nővérének villájában vakációzott.


Egy Facebook-posztban reagált Ungár Péter arra a videóra, amely Orbán Viktorról készült, ahogy egy törölközőbe csavarva kilép a tengerből az ellenzéki politikus nővérének 350 négyzetméteres, adriai villájánál.

Ezután kitér az édesanyja, Schmidt Mária és a miniszterelnök kapcsolatára is.

„Rólam már az előző és az azelőtti ciklusban is oknyomozó cikkek tucatjai derítették ki, hogy úgy vagyok ellenzéki politikus, hogy édesanyám a Fidesz felső köreihez tartozik. Ezek a cikkek nyilván azt akarták mondani, hogy valójában nem vagyok ellenzéki politikus, csak a négy kétharmadot összehozó Orbán Viktor úgy döntött, hogy a főtanácsadója fiát fogja beépíteni titkosügynöknek az ellenzék soraiba, biztos nem tűnik fel senkinek.”

Majd felteszi a kérdést, „hogy úgy általában mit ér el az ellenzéki politika azzal, ha megüzenjünk mindenkinek, hogy akinek a családja fideszes, arra mi mindig gyanakvással fogunk nézni? Miért lesz nekünk jobb, ha tényleg egy teljesen zárt szektává alakulunk, akinek csak az lehet a tagja, akire a Momentum azt mondja, hogy na ő magunkfajta?”

A poszt végén kitér arra is, hogy összesküvések gyártása helyett mivel kellene inkább foglalkoznia az ellenzéki pártoknak.

„Szerintem a negyedik kétharmad után akkor követjük el a legnagyobb hibát, ha bármit ugyanúgy csinálunk mint korábban. Leleplezni újra és újra, hogy édesanyám fideszes, nem a politika megújítása, csak tetszelgés a meglévő tábor előtt. De az igazi előrelépés az lenne, ha békaemberek üldözése, összeesküvések gyártása helyett végre olyan dolgokról beszélnénk, ami érdekel bárkit saját magunkon kívül. Mi, az LMP-ben ezt fogjuk tenni a következő időszakban, még akkor is, ha tudjuk, hogy emiatt egyre gyakrabban fog újra és újra kiderülni, hogy kicsoda az édesanyám.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!