Egy szemtanú szerint megremegett a talaj a lába alatt a robbanások közben. A támadás miatt magas riasztási szint van érvényben.


Ukrán drónok robbantottak az oroszországi Szentpétervár melletti gázterminálon – írja a BBC News.

A robbanás nagy tüzet okozott az ustlugai terminálon, de személyi sérülés nem történt – közölték orosz tisztviselők.

Egy hivatalos kijevi forrás szerint az SBU biztonsági szolgálat "speciális művelete" irányította a támadást, olyan drónokkal, amelyek "célpontra" mentek. A lap hozzátette, hogy Oroszország és Ukrajna is használt drónokat a jelenlegi konfliktusban.

Az ukránok szerint az üzemben feldolgozott üzemanyagot az orosz csapatok ellátására használták az Ukrajna elleni háborúban, és ez a csapás "jelentősen megnehezíti" a hadsereg logisztikáját. A támadást gazdasági csapásnak is minősítik Oroszország számára, amely üzemanyagot exportál innen.

A jelentések szerint két drónt észleltek Szentpétervár felé közeledve helyi idő szerint 01:00 körül. Egy szemtanú azt mondta, hogy megremegett a talaj a lába alatt a robbanások alatt.

A Mash orosz Telegram csatorna egy forrást idéz, amely szerint két robbanást hallottak a tűz előtt. A csatorna szerint körülbelül 150 alkalmazottat evakuáltak a területről.

Az orosz védelmi minisztérium azt is közölte, hogy szombat este három ukrán drónt lőtt le Szmolenszk régiójában, közel az ukrán határhoz. Korábban azt mondták, hogy drónokat lőttek le Tula és Oryol felett, mindkettő Nyugat-Oroszországban. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Szintén vasárnap legalább 25 ember meghalt és 20-an megsebesültek a kelet-ukrajnai, orosz irányítású Donyeck városában egy forgalmas piacon történt lövöldözésben – közölték oroszok által telepített tisztviselők. Kijev egyelőre nem kommentálta a támadást.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!