Tűzharcba keveredtek a helyiekkel, a jelentések szerint mindkét oldalon voltak veszteségek.


Ukrán csapatok szálltak partra az oroszok által megszállt Krím-félszigeten – erősítette meg az ukrán hírszerzés. Mint írják:

Azt is közölték, hogy „mindkét oldalon voltak veszteségek”.

Korábban az orosz védelmi minisztérium is közölte, hogy az ukránok éjszaka az ukrán csapatok az éjszakai órákban motorcsónakkal és három jet-skivel megpróbáltak partra szállni a Krímben. Ők azonban még azt állították, hogy erőik megakadályozták a partra szállást, és elfogták az ukrán különleges egység egyik tagját is. Az ukránok ezzel szemben egy videót is megosztottak a sikeres akcióról:

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) állítása szerint a férfi azt vallotta, hogy az a csoport célja az volt, hogy fényképeket és videókat készítsen a csoport tagjairól az ukrán zászlóval Krím területén. Az ukrán hírszerzés az orosz propaganda hazugságainak minősítette a minisztérium állításait.

Az ukránok által közzétett videón a nemzeti zászlót tartó katonák elmondják, hogy a Krím Ukrajna része. A területet 2014-ben szállta meg Oroszország, majd még abban az évben vitatott legitimitású népszavazást tartottak. A területet Oroszország és néhány szövetségese az Oroszországi Föderáció részének tekinti, de a világ államainak többsége ezt nem ismeri el.

(TASZSZ, Pravda via Telex)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!