A Hell szerint a Forbes idei cikke gyenge bulvár stílusú, személyeskedő kommentár. A lap ezért online is közölte az írást.


Kezdeményezte a Hell Energy Magyarország a Forbes magazin legfrissebb számának visszahívását, és pert indít a magazin kiadója ellen a szeptemberi számukban megjelent, 25 legértékesebb családi cég listája miatt, írja a Telex. A Hell Energy négy év után került vissza a listára, amit a cég sajtóközleménye szerint a Forbes jogtalanul tett meg, figyelmen kívül hagyva a korábbi bírósági döntést, amely megtiltotta a tulajdonosok nevének említését.

A cég 2019-ben már perelte a lapot egy milliárdoslista miatt, és akkor a bíróság ideiglenes intézkedés keretében visszahívatta a magazint. Az ügy nemzetközi figyelmet is kapott a szokatlan lépés miatt. Az első fokú ítélet idén februárban született, és részben a Forbes javára döntött, de a per továbbra is folytatódik.

A Hell Energy mostani perlésének alapja, hogy szerintük a februári ítélet csak első fokú, és az ideiglenes intézkedés a jogerős döntésig érvényben marad. A Forbes viszont úgy értelmezi, hogy a bírósági döntés eltörölte az ideiglenes intézkedést, így jogszerűen közölték a Hell Energy tulajdonosainak nevét.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!