Nem ment el sem Áder János testvére, Pölöskei Gáborné, sem Tarlós István, sem az akkor ifjúsági ügyekkel foglalkozó helyettese, Csomós Miklós.


A bizottság alakuló ülése március 4-én volt, azóta egy érdemi összejövetelt sem voltak képesek tartani. A testület elnöke a III. kerület polgármestere, Kiss László, ugyan összesen 11 személyt behívott március végére, köztük Áder János testvérét, Pölöskei Gábornét, Tarlós Istvánt és az akkor ifjúsági ügyekkel foglalkozó helyettesét, Csomós Miklóst is,

A Blikk számolt be arról, hogy a bizottság végül a fideszes polgármesterek nélkül újból összeült. Megállapították, hogy minden 2011 előttről megtalálható információt megvizsgáltak, a fővárosi levéltártól is kikérték az információkat. Bár mindent megtettek az információk megszerzésért, de nem sikerült gyermekvédelmi jelzést találni, tehát valószínűleg nem érkezett jelzés a fővároshoz 2011 előtt.

Kiss László szerint a fenntartó volt felelős a bicskei gyermekotthonban történtekért, de a felkért tanúk közül senki sem volt elég bátor ahhoz, hogy a bizottság elé álljon, így azt nem tudták meg, hogy ki, milyen információknak volt a birtokában.

A bizottsági elnök elmondta, hogy érdemi információkat tartalmazó nyilatkozatokat tett Tarlós István és Bagdy Gábor is, de ezek pontos tartalmára nem tért ki.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!