A parlament őszi ülésszaka kezdetének legelejére összehívom a Nemzetbiztonsági Bizottságot - mondta Stummer János, a bizottág elnöke a Magyar Narancsnak. Azt még nem tudják, hivatalosan mikor kezdődik az ülésszak, de a pletykák szerint szeptembern 20-án, így aznap reggelre hívják össze a bizottságot.


Stummer elmondta, hogy az ülésre meghív négy minisztert is, Benkő Tibor honvédelmi minisztert, aki a Katonai Biztonsági Hivatalt (KBH) felügyeli; Szijjártó Péter külügyminisztert, aki az Információs Hivatalon (IH) keresztül a külföldi hírszerzésért felel; Pintér Sándor belügyminisztert, aki az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemező Központ (TIBEK) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat működéséért felel, illetve várja még Varga Judit igazságügy-minisztert is, aki a megfigyeléseket engedélyezi.

Az ülésen Stummer szerint Benkőnek, Szijjártónak és Pintérnek törvényi kötelessége megjelenni. Ma derült ki, hogy a Pegasus kémszoftvert már idén is bevetették, több alkalommal feltörték egy ellenzéki médiatulajdonos telefonját vele.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!