Ezen kívül nyugat-nílusi láz megbetegedést és maláriát is regisztráltak hazánkban. A klinikai diagnózisokat a laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották.


Ismét diagnosztizáltak majomhimlő megbetegedést Magyarországon: a 32 éves magyar férfi szexuális úton fertőződött – írja a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ jelentése alapján a 24.hu.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztálya közzétette a hazai járványügyi helyzetről szóló legfrissebb, október 9. és 15. közötti időszakra szóló tájékoztatóját. Ebből többek között kiderült, hogy ismét diagnosztizáltak majomhimlő megbetegedést Magyarországon.

Emellett egy nyugat-nílusi láz megbetegedést is diagnosztizáltak, ez szintén hazai eredetű. A megbetegedést Békés megyéből jelentették.

Az adott héten három importált malária megbetegedést ugyancsak jelentettek. Egy Magyarországon élő, nigériai származású, 30 éves férfi és 15 hónapos gyermeke betegedett meg. A lappangási időben Nigériában jártak családlátogatáson. A harmadik beteg egy 55 éves magyar férfi, aki az inkubációs időben Pápua-Új Guineában és Indonéziában járt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!