Semjén Zsolt egy év után ismét kinevezte "a mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztost". Bár az évforduló csak négy év múlva. 2026-ban lesz, Hargitai János, a város egyéni országgyűlési képviselője 2021 után most újra megkapta az előkészületek feladatkörét, ami két évre szól.


A miniszteri biztos "a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálásával" kapcsolatos feladatokat látja el.

A szervezési munkák mellett Hargitainak figyelemmel kell kísérnie a mohácsi csatáról szóló történeti kutatásokat, régészeti feltárásokat és művészeti alkotásokat, valamint ösztönöznie és segítenie kell a térség infrastrukturális fejlesztéseit, és a megemlékezéshez kapcsolódó kulturális és turisztikai beruházásokat.

A feladat mellé helyettes államtitkári fizetés és egyfős titkárság is jár - írta a Telex a Hivatalos Értesítőben közölt hír alapján. Csütörtökön három másik miniszteri biztos kinevezését is bejelentették:

  • Schaller-Baross Ernő fideszes EP-képviselő a Miniszterelnökség külkapcsolataiért felelős,
  • Wetzel Tamás, állampolgársági ügyekért felelős miniszteri biztos lett, míg
  • Baán László továbbra is a Liget-projekt szakmai felügyeletét látja el.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!