Ijesztő jelenet játszódott le a soltvadkerti focimeccsen: az egyik focista egyéves kisfia rosszul lett, újra kellett éleszteni, miközben az édesapja erről mit sem tudva játszott a pályán - számolt be róla a Blikk.

Kővári Dávid mérkőzését a párja, Anna és gyermeke is a helyszínen követték, amikor a kicsi egyszercsak rosszul lett. Az édesanya azonnal odarohant a hazai csapat korábbi edzőjéhez, jelenlegi szakmai tanácsadójához, hogy segítséget kérjen tőle.

A szakember rögtön megkezdte az újraélesztést, és sikerrel is járt,

mert a kisfiú magához tért, és mire odaértek a mentők, már újra szabályosan vert a szíve és megfelelően vette a levegőt.

Mindebből az édesapa semmit sem vett észre, csak a meccs után értesült arról, mi történt.

hirdetés

"A párom, amikor észrevette, hogy a fiunk nem kap levegőt, hirtelen azt se tudta, mit csináljon, de hála az égnek, remek döntést hozott. Én az egészből semmit sem érzékeltem, hiszen a pályán voltam, miközben a gyerekem életéért küzdöttek. Amikor a találkozó végén megtudtam, mi történt, a kedvesem érthető módon még akkor is sokkos állapotban volt, reszketett és sírt"

- mesélte Kővári Dávid a lapnak.

Kisfia megmentője, Szabó Attila már régóta ismeri a szülőket, Kővári anno nála kezdett el focizni. Mint mondta, azért tudta, mit kell csinálni, mert az UEFA B lincences edzőképzésen részt vett egy sportorvosi oktatáson.

"Nem volt időm gondolkodni, ösztönösen a jobb kezembe vettem a fiút, a ballal pedig megkezdtem a szívmasszázst. Szerencsére sikerrel jártam, és nem lett komolyabb baj"

- mondta a szakember.

A szülők aggodalma azonban nem múlt el, mert hiába végeztek el több vizsgálatot is a gyermekükön a kórházban, egyelőre nem tudják, mitől állt le a légzése. Az apa azt mondta, amíg nem derül ki, hogy mi a fia baja, addig mindig bennük lesz az, hogy bármikor megtörténhet újra az egész. Ezért kérik azok segítségét, akikkel már történt hasonló eset, hátha valaki tudja, mi okozhatta a gyerek rosszullétét.



hirdetés