Egzotikus, délkelet-ázsiai utazással ünnepelte meg 22 éves Donna Cox, hogy sikerült lediplomáznia. A gloucestershirei Rochdaleben élő nő szeptemberben indult el Vietnámba, majd egy kambodzsai utazáson azt vette észre, hogy van egy iszonyatosan fájdalmas szúnyogcsípés a jobb lábszárán - írja a Mirror című brit lap.


Donna azt mondja, nem aggódott, hiszen minden szükséges védőoltást megkapott, mielőtt elindult, és bár rengeteg szúnyogcsípése volt, egyik sem okozott problémát. Ez az egy azonban más volt, nagyon bevörösödött és megdagadt. Donna a hotelje vezetőjének tanácsára vett egy antibiotikus hatású krémet a patikában, másnapra azonban még rosszabbra fordult a helyzet. A lány alig bírt ráállni a jobb lábára.

Mivel az állapota egyre rosszabb lett, a lány úgy döntött, az lesz a legjobb, ha a tervezettnél korábban hazamegy. A kórházban kiderült, hogy ha akár csak néhány órát is késlekedik, valószínűleg meghalt volna. Donna a necrotising fasciitis (NF) nevű húsevő baktériummal fertőződött meg, aztán vérmérgezést kapott a szúnyogcsípés miatt, a szervei kezdtek leállni. A lányt háromszor operálták meg, mire sikerült stabilizálni az állapotát. Az orvosai azt mondták neki, ha nem annyira fiatal és erős a szervezete, nem biztos, hogy túléli a fertőzést.

Bár Donna túlélte a fertőzést, az élete örökre megváltozott. A jobb lábán, térdtől lefelé nem érez semmit, és újra meg kell tanulnia járni. Bár korábban aktív életet élt, most az is gondot okoz neki, hogy egyedül kimenjen a mosdóba.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!