Újra bedrogozva ült autóba az a fiatal üzletasszony, akit korábban örökre eltiltottak a vezetéstől, mert bekokainozva halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban három évvel ezelőtt – írta a 24.hu.

T. Klára Petrát idén januárban 5 és fél év börtönre ítélte a Pesti Központi Bíróság, a vezetéstől örökre eltiltották. A zuglói gázolóként elhíresült nő még 2016-ban ütötte el a 85 éves férfit Zuglóban. Az üzletasszony azonban nem állt meg segíteni áldozatán, gondolkodás nélkül továbbhajtott egy szépségszalonhoz, hogy műszempillát csináltasson.

Azt, hogy a baleset előtt kokaint fogyasztott volna, nem ismerte el, de azt igen, hogy a kozmetikában felszívott két csíkkal is.

A 24.hu szerint viszont a bűnügyi felügyelet alatt is drogozott és kocsiba is ült. A lakhelyelhagyási tilalom alatt álló T. Klára Petrát egy közúti ellenőrzés során kapták el a rendőrök szeptember elején Zuglóban, és az elvégzett gyorsteszt marihuána és amfetamin használatát mutatta ki - írta a lap.

Az áldozatát cserben hagyó T. Klára Petra akkor házi őrizetbe került, nyomkövetőt tettek a lábára. Azt mondta akkor: nincs szakértői vélemény, amely egyértelműen azt bizonyítaná, hogy bármilyen szer befolyása alatt állt volna, amikor a baleset történt. A Borsnak azt is nyilatkozta: korábban sem gyorshajtásért, sem ittas, vagy bódult (drogos) állapotban elkövetett járművezetésért nem volt büntetve.

A lappal az ügyészség részéről Rab Ferenc helyettes szóvivő közölte, hogy az elsőfokon 5 és fél évre ítélt vádlott elleni eljárás másodfokon folyamatban van. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a bűnügyi felügyelet szabályainak szigorítását, a Fővárosi Törvényszék pedig ez alapján elrendelte, hogy a gázoló az általa lakott ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el. A bíróság döntése még nem végleges.