A Barbadosnál veszteglő Harmony of the Seas egyik Fülöp-szigeteki női alkalmazottjának halálhíréről számoltak be a Cruiselawnews névtelenséget kérő kollégái.

Mariah Jocsonra kabinjában találtak rá a Royal Caribbean társaság tulajdonában lévő hajtón. Sürgős orvosi segítséget kértek, de nem sokkal később a hajó kapitánya már az alkalmazott elhunytát jelentette be. A halál okát nem közölték.

A Harmony of The Seas-en még mindig legalább 2000 alkalmazott várja, hogy hazatérhessenek. Erre a hajóra szállították át több másik karantén alá helyezett hajó dolgozóit. Jocson is az egyik ilyenről, a Rhapsody-ról került át.

A Royal Caribbian azt tervezi, hogy a következő három hétben 2020 Fülöp-szigeteki alkalmazottját szállítja haza mintegy 20 repülőgépjárattal Barbadosról.

hirdetés

A hajók személyzetét nagyon megviselte az immár több mint hat hete tartó bezártság. Május 1 óta nyolcan lettek öngyilkosok és egy kilencedik dolgozó is megpróbálta eldobni magától az életet.

Az áldozatok többsége Fülöp-szigeteki, de volt köztük lengyel és ukrán is. Sok magyar is átélt hasonló helyzetet, szerencsére nekik már sikerült hazatérniük, de többen is úgy nyilatkoztak, hogy egy életre elment a kedvük ettől a munkától.



hirdetés