Előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség a csütörtökön Magyarországra szállított D. Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen - közölte a BRFK nyomozó főosztályának vezetője pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján.


Dócs András azt mondta, hogy egyelőre két gyanúsítást közöltek a feltételezett elkövetővel, de sok más emberölési ügyet is meg fognak vizsgálni, mert a hírek szerint D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is követhetett el hasonló bűncselekményeket. A vajdasági bérgyilkost a két emberölésen kívül csalással is meggyanúsították.

Mint arról korábban beszámoltunk D. Csaba élt a törvény adta jogával, és megtagadta a vallomástételt. Kihallgatása folytatódik, valamint az ügyészi indítvány után bírósági döntés várható arról is, hogy a férfit letartóztatják-e. Erre várhatóan szombaton sor is kerül.

A 38 éves férfi a gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát férfit, szeptember 19-én pedig Rákospalotán, a Szilas-pataknál végzett egy 49 éves magyar férfivel. Mindkét bűncselekményt lőfegyverrel követték el.

A rettegett bűnözőt egy prágai szállodában fogták el március elején. Magyarország mellett több ország is kérte a férfi kiadatását, de a cseh hatóságok végül hazánk mellett döntöttek. Ebbe belejátszott az is, hogy Hollandia felajánlotta a büntetőeljárás átadását, amit Magyarország el is fogadott.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!