Egy olvasónkat is meg akarták vezetni. Csak a kétlépcsős azonosításnak és az óvatosságának köszönheti hogy nem fosztották ki percek alatt.

Csalók próbáltak hozzáférni ma délelőtt egyik olvasónk bankszámlájához. A számlatulajdonos előbb sms-t kapott az OTP Bank hivatalos telefonszámáról, majd percekkel később egy 70-es előhívójú számról keresték. Egy ideges hangú nő elmondta neki, hogy ma már kétszer próbáltak külföldről hozzáférni a pénzéhez. Amennyiben nem ő volt, úgy diktálja be a telefonba az általuk nemrég küldött kódot. Ezután zárolják a számláját, amit egy bankfiókba személyesen befáradva tud újra aktiválni.

Olvasónk azonnal jelszót változtatott, majd bement a bankba és elmesélte a történteket. Kiderült, hogy csak ma délelőtt ő volt a negyedik, aki hasonlót jelentett.

A számlatulajdonos el sem tudja képzelni, hogyan kerülhetett a csalók birtokába az OTP Banknál használt felhasználóneve és jelszava. Szerinte a csalók csak azért nem fértek hozzá végül a számlájához, mert fennakadhattak a kétlépcsős azonosításon. Ekkor küldtek a rendszeren keresztül számára egy kódot, amit ha bediktált volna, akkor a belépéshez szükséges többi információ birtokában lévő csalók hozzáfértek volna az internetbankhoz, és szinte biztosan búcsút inthetett volna a pénzének.

Olvasónk ezt az sms-t kapta a csalóktól. Az üzenet az OTP Bank által használt hivatalos telefonszámról érkezett:

Az esettel kapcsolatban megkerestük az OTP Bankot, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!