Olaszországban egy nap alatt 475-en haltak meg koronavírusban, ezzel 3 ezerre emelkedett a halálos áldozatok száma. Ez újabb rekord, eddig a keddi számok voltak a legmagasabbak, tegnap még arról számoltunk be, hogy 345-tel 2503-ra emelkedett az elhunytak száma.

Az új fertőzöttek száma is hatalmasat nőtt 24 órán belül, a BBC beszámolójában azt írják, egy nap alatt 4207-tel emelkedett a számuk. Olaszországban így már összesen 35 713 esetről tudni.

A legtöbb beteget regisztráló Lombardia tartomány adatai szerint a gócpontnak számít Bergamo kórházaiban nincs több hely az intenzív osztályokon. Itt tábori kórházat állítanak fel. Egy torinói orvos az RTL Klub Híradójának arról beszélt, hogy már annyian fekszenek a helyi kórház intenzív osztályán, hogy választani kell, kinek jusson lélegeztetőgép.

Torinói orvos: A régióban vannak olyan kritikus állapotú betegek, akik a 30-as éveikben járnak

Marco Vergano az RTL Klubnak adott interjújában arról beszélt, hogy egy hete még 40 betegük volt lélegeztetőn, mostanra csaknem 2000. És nem csak idősek.

A genovai egyetem járványszakértők és informatikusok alkotta kutatócsoportja bejelentése szerint a tetőzés Olaszországban március 23 és 25. között várható. Ezt követően is be kell tartani az óvintézkedéseket a fertőzés újraindulásának megakadályozására.

kiemelt kép: mti


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!