A Tesco "Ön választ, mi segítünk" programjában a vásárlók döntik el, saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A hetedik fordulóba 61 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kategóriában pályázatok. A szakmai előzsűrizést követően a vásárlók több mint 2,8 millió zseton bedobásával döntöttek a nyertesekről. A legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron megyei Egy a világunk Alapítvány zeneterápiás kezdeményezése kapta. Emellett országszerte többek között a lovagkort felelevenítő gyermektábor, közösségi komposztáló és spájz, rocksuli, ökojátszótér és újraélesztő tanfolyam is megvalósulhat.


A zsetonok száma alapján a vállalat 43,4 millió forintos támogatást oszt szét 182 pályázó szervezet között, külön is díjazva az Etyek Botpuszta Fejlesztéséért Egyesület legkreatívabbnak ítélt Zöld buszmegállók programját, valamint a pécsi Vasas Egyesület példaértékű társadalmi összefogást elindító projektjét a Vasasi Füstölő megmentéséért.

"A Tescónál hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes. Ez alapértékeink egyike, amely meghatározza többek között azt is, hogy mit teszünk nap mint nap a nekünk otthont adó több száz közösségért. Az "Ön választ, mi segítünk" program eddigi hét fordulójában csaknem 20 millió vásárló szavazott valamelyik kezdeményezésre, a pályázó közösségek pedig több mint 230 millió forint támogatást nyertek projektjeik megvalósítására. Köszönjük a segítséget vásárlóinknak és kollégáinknak, akik évek óta lehetővé teszik számunkra a helyi szinten fontos ügyek támogatását" - mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.

Bővebb információ a programról a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található. Az "Ön választ, mi segítünk" program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen tudja megnézni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!