Paks, 2018. június 22.
A paksi atomerõmû 2018. június 22-én.

Több mint 3 milliárd forintos, a paksi atomerőműben végzendő munkát nyert el Mészáros és Mészáros Kft. A kiírás szerint víziközműveket kell átalakítaniuk - adta hírül az Opus Global a kedden kiadott közleményében.

Ebben azt írták:

"A Mészáros és Mészáros Kft. az MVM Paksi Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (7030 Paks, HRSZ 8803/17.) ajánlatkérő általi, „Vízközművek átalakítása” megnevezésű projekt megvalósítását Uniós Hirdetménnyel induló tárgyalásos eljárás során megnyerte. A megvalósítandó projekt ellenszolgáltatásának összege (Nettó ajánlati ár Ft-ban tartalékkerettel együtt) 3.189.855.066 Forintban került meghatározásra."

A paksi atomerőmű területén csak olyan cégek dolgozhatnak, akik rendelkeznek az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minősítésével. Ezt a Mészáros és Mészáros Kft. már megszerezte.

hirdetés

A szerződést várhatóan ehónap vége-december elején írhatják alá. A megbízás szerint a 13 hónapig tartó projektben mintegy 35 kilométernyi szennyvíz, csapadékvíz, tűzivíz- és ivóvízvezetéket kell elbontani a hozzájuk tartozó műtárgyakkal együtt. Bontásban olyan rész is van, amely veszélyes hulladéknak minősülő azbesztcementből készült, ezeket speciális módon kell bontani és gyűjteni.

Emellett 3 kilométernyi új szennyvíz-, csapadékvíz-, ivóvíz-, locsolóvíz- és tűzivízvezetéket építenek ki a meglévő épületek vízellátásához.

Ezen kívül átalakítják a talajvízszint ellenőrzésére szolgáló kúthálózatot is azért, hogy az ne akadályozza az új erőművi blokkok építését - írta az Portfolio.hu.

Nemrégiben egy másik munkát is megnyert a cég. Az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. bővítheti közös ajánlattevőként eljárva 15,7 milliárd forintért a paksi atomerőmű kiégett fűtőelem kazettáinak átmeneti tárolóját

- írta meg az MTI egy hete.

A cég közleménye szerint a Mészáros és Mészáros Kft. ajánlata bizonyult a legjobb ár-érték arányúnak a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt közbeszerzési eljáráson. A Mészáros és Mészáros Kft. Pintér Csaba egyéni vállalkozóval közösen a paksi atomerőmű kiégett kazetták átmeneti tárolója (KKÁT) III. ütemének 3. fázisát végzi majd el, melynek során az üzemelő nukleáris létesítményt egy új, moduláris rendszerű tárolóval bővítik.

A Mészáros és Mészáros Kft. rendelkezik radioaktív hulladéktárolókkal és nukleáris létesítményekkel kapcsolatos épületek kivitelezéséhez szükséges minősítéssel, mely elengedhetetlen a KKÁT bővítés építéséhez - írták. A közösen megvalósítandó projekt végleges összértéke - általános forgalmi adó nélkül számítottan tartalék kerettel együtt - 15.729.852.282 forint.