Mint arról mi is beszámoltunk, vasárnap kora délután egy debreceni élményparkból vitte el egy olasz apa két gyermekét. Az édesanyjuk szerint a kezei közül tépték ki a 7 éves fiút és az 5 éves lányt. Azóta nem tudni, hol tartózkodnak.

A rendőrség keresni kezdte az apát és a gyerekeket, de közben kiderült, hogy nem történt gyermekrablás - írja a Police.hu. Közlésük szerint:

"A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a három férfi egyike a gyerekek édesapja volt, továbbá az is kiderült, hogy több bírósági – többek között magyar – döntés alapján, az apa jogszerűen vehette magához a gyerekeket.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a beszerezett információkra tekintettel az elrendelt körözéseket visszavonta, de az eset körülményeit tovább vizsgálja".

hirdetés

Az apa egyik barátja pedig a Blikknek elmondta, hogy szerinte ugyan

"Elfogadhatatlan a módja, ahogyan elvitte a gyerekeit, de jogosan tette".

A történetük még 2011-ben kezdődött. A nő és barátja évekig együtt éltek Ibizán, ahol 2015-ben házasodtak össze. 2016 decemberében egy hónapra a Karib-térségbe utaztak. Innen pár napra Debrecenbe mentek volna, de a jegy foglalással kapcsolatos problémák miatt az apa végül Ibizára utazott. Egy hónap múlva a felesége szakított vele telefonon, és közölte, nem akar a gyerekekkel visszatérni Spanyolországba.

A barát szerint az apa ekkor fordult a bírósághoz, és 2017-ben Ibizán kimondták, hogy az anya jogellenesen vitte el Spanyolországból a gyerekeket. Fél év múlva pedig az édesapának ítélték a két kicsit, miután az anya nem jelent meg a tárgyaláson, és írásban sem tett nyilatkozatot.

Az RTL Híradó beszámolója szerint az apa ügyvédje úgy nyilatkozott, bírósági határozat van arról, hogy a gyerekeket Spanyolországba kell vinni. Az anya ügyvédje azt állítja: a férfi nem vihette volna el a gyerekeket. Még zajlik a válóper és ezért a korábbi határozatot a gyerekek átadásáról felfüggesztették - állítja. Az anya úgy tudja, hogy az apa már tegnap elhagyta Magyarországot a kicsikkel együtt.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója



hirdetés