A menesztett dolgozók béréből akarják előteremteni a magasabb pozícióban lévők fizetésemelését. A szakszervezet szerint ez nem emberséges elbánás.


A szakszervezet tudta és egyeztetés nélkül küldi el a kormány több, mint 600 dolgozóját az Államkincstárból. Ez mintegy húsz százalékos leépítés, pedig a kormány korábban tíz százalékot jelentett be. Sőt, a legutóbbi kormányinfón a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy nem kell jelentősen csökkenteni a minisztériumi kiadásokat.

Most mégis így akarják előtermeteni a magasabb pozícióban lévők béremelését - írja az RTL.hu.

- mondta a szakszervezet.

„Egyáltalán nem tudtunk róla, ez az államkincstári kollégáktól érkező információ volt. Nem emberséges az elbánás" - mondta Boros Péterné, a Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Szerinte az elbocsátottaknak segíteni kellett volna például képzéssel, de mindenképpen gondoskodni kellett volna az állam szolgálatában állókról.

A Jobbik azt javasolja, hogy a kormány magán kezdje a spórolást, és a politikai kinevezettek számát csökkentse. Úgy számoltak, hogy a minisztériumi vezetők száma 10 év alatt 270-ről 769-re emelkedett.

Az RTL Híradó szerette volna megtudni, összesen hány közigazgatási dolgozó elbocsátására készül a kormány, de erre nem jött választ. Az Államkincstár azt közölte: „a lépéssel olcsóbb működésre és további béremelésekre nyílik lehetőség”.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!