Súlyos baleset történt csütörtök késő délután a Vas megyei Vép és Bozzai között:

két kisteherautó karambolozott egymással, négyen is a járművekbe szorultak, a tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki őket.

A balesetben hárman súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg - közölte az MTI-vel még csütörtökön a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A karambolhoz kapcsolódóan azonban két másik baleset is történt, ráadásul éppen a rendőri intézkedésben, illetve a sérültek mentésében részt vevő járművekkel.

A 112 Emergency Press számolt be róla, hogy egy Mercedes rendőrautó éppen a vépi baleset helyszínére tartott szirénázva, amikor Szombathelyen egy mellékutcából elé hajtott egy autó.

hirdetés

A rendőrautó sofőrje megpróbálta elkerülni az ütközést, de nem sikerült, ráadásul miután nekiment az Audinak, egy betonoszlopnak csapódott. A másik kocsi eközben megpördült az úttesten.

Mindkét autó és a betonoszlop is megrongálódott, személyi sérülés viszont nem történt.

A baleset szemtanúja megerősítette, hogy

a rendőrautó szirénázott és hangjelzést is adott. Mindezek, és az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére hajtott elé az audis.

A másik baleset már a vépi karambol után történt, amikor

egy mentőautót követő mentőorvosi kocsi szintén Szombathelyen, a Puskás Tivadar utca kereszteződésénél egy autóval ütközött.

A Volkswagen sofőrje a 112 Emergency Pressnek elmondta, hogy a belső sávban haladt, mert balra akart bekanyarodni egy áruházhoz, amikor észlelte az érkező mentőautót, emiatt kihúzódott a külső sávba. Miután a mentőautó elhajtott mellette, belenézett a tükörbe és mivel nem látott érkező járművet, visszasorolt a belső sávba. Ekkor ütközött a mentőautót követő, szirénázó mentőorvosi kocsival.

Ebben a balesetben sem sérült meg senki, de a mentőkocsi eleje és a Volkswagen hátulja megrongálódott.



hirdetés