28 gigabájtnyi adat került nyilvánosságra az orosz központi bankról - írja a Hackread. Ezt a @Thblckrbbtworld Twitter-profil, az Anonymous egyik alcsoportja jelentette be tegnap.

❗️

"We distributed these documents to various points of the internet. If the links are censored, we will share them on different links."

1)https://t.co/lJ5TVUTneG

2)https://t.co/q87rA0MVYY#Anonymous pic.twitter.com/9wwmN7n26l

- The Black Rabbit World (@Thblckrbbtworld) March 25, 2022

Az Anonymous pár nappal korábban jelentette be, hogy sikeresen feltörte az oroszok legnagyobb bankját. A hackelés az OpRussia művelet része, amellyel az ukránokat akarják támogatni az orosz-ukrán háborúban.

Kapcsolódó

Az Anonymous állítólag meghackelte az oroszok központi bankját

A csapat Twitteren azzal fenyegetőzött, hogy a következő 48 órán belül nyilvánosságra hozza a fájlokat.

A Twitteren a @YourAnonNews, az Anonymous mozgalom egyik legnagyobb közösségimédia-képviselője is megerősítette a feltörést, és kijelentette, hogy "az orosz központi bank feltörését megerősítették, és hamarosan közzéteszik a DDoSecrets-en keresztül".

A fájlokat bárki letöltheti.

A Hackread megpróbálta átnézni a dokumentumokat, de az elképesztő mennyiség miatt szinte lehetetlen mindent átfésülni. A nyilvánosságra hozott fájlok évekre visszamenő pénzügyi nyilvántartásokat tartalmaztak, egészen 1999-ig visszamenőleg. Ezen felül különböző számlák, belső kommunikációs dokumentumok, feljegyzések, bankszámlakivonatok, különböző bankok részvényeseinek neve, banki engedélyek, láthatóan kiemelt ügyfelek/ügyfelek nevei, címei is megtalálhatók a fájlok között.

A központi bank az Orosz Föderáció monetáris politikájáért és a fizetési rendszer működésének biztosításáért felelős. Feladata a nemzeti valuta, a rubel stabilitásának védelme is. Ezért a hálózatai ellen irányuló bármilyen támadás pusztító lehet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!