Rastislav Káčer azt nehezményezte, hogy a magyar külügyminiszter a V4-es találkozó előtt Robert Fico volt szlovák miniszterelnökkel egyeztetett.


Érdekes jelenetnek lehettek szemtanúi az újságírók a visegrádi országok (V4) külügyminisztereinek tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón. Egy szlovák újságíró megkérdezte a szlovák külügyminisztertől, mit szól ahhoz, hogy a találkozó előtt Szijjártó Péter Robert Fico volt szlovák miniszterelnökkel egyeztetett - írja a hvg.hu.

- válaszolta Rastislav Káčer. Sőt azt is elárulta, hogy egy gint is megivott emiatt.

Azzal folytatta, hogy ha nem érkezett volna meg a lengyel és a cseh külügyminiszter, megkérdezte volna a magyar külügyminisztertől, hogy ugyan minek találkoznak. Káčer ugyanis nehezményezte, hogy Szijjártó egy „gerinctelen emberrel”, aki kommunistából lett katolikus, Amerika-pártiból Amerika-ellenes. Azt is mondta, hogy ha ők kormányszintű találkozóra érkeznek Budapestre, akkor nem ülnek le az ellenzékkel.

Szijjártó Péter erre úgy reagált, hogy amióta külügyminiszter, sok mindent látott már, de olyat még nem, hogy valakit azért bíráljanak, mert nem csak a kormány képviselőivel találkozik.

- mondta Káčernek a 444.hu szerint.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!