Mikor kisgyerekekkel kell futni az óvóhelyre, az ember tényleg megérzi a saját bőrén, mi az a háború - mondta egy háromgyerekes édesanya az RTL-nek.


Pénteken landolt Ferihegyen az a gép, amely Izraelből 90 embert szállított Magyarországra, többségében magyar állampolgárokat, akik visszatérnek Budapestre. Ez egy rendkívüli repülőgép volt, hiszen a polgári járatok többségét törölték.

Összesen 62 emberrel, ebből 46 magyar állampolgárral a fedélzetén érkezett Ferihegyre pénteken a Magyar Légierő második gépe is.

„A Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közös mentőakcióinak, valamint a nagykövetségeink összehangolt munkájának köszönhetően összesen 547 állampolgárunknak segítettünk hazajutni minden lehetséges módon és eszközzel" - írta a Facebookon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az rtl.hu ott volt a repülőgép leszállásakor, és több magyar utast is megkérdeztek a háborús helyzetről.

Liora Orsolya például 20 éve él Izraelben, és most három gyermekével együtt jött Budapestre. Azt mesélte, miután az ember pár óráig az óvóhelyen ült, megértette, mi az a háború.

– mondta Orsolya.

Heil Rotalia gyakran jár a Közel-Keletre, ő már a háború kitörésének másnapján elkezdett jegyet keresni Izraelből Budapestre. A nő úgy fogalmazott az RTL-nek:

A teljes riportot itt lehet megnézni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!