Szerdán mindenféle felhajtás nélkül eltávolították a fekete nejlont Nagy Imre szobráról, Varga Tamás szobrászművész alkotásáról - írja a Népszava. Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője már áprilisban elmondta, hogy nem lesz avatóünnepség a Jászai Mari téren, Pótó János történész, a Nagy Imre Emlékház igazgatója pedig korábban arról beszélt, hogy az ünnepség azért marad el, mert a kormány nyilván nem szeretné, ha a szobor felállítása az elkerülhetetlennél nagyobb hullámokat verne a sajtóban.

Nagy Imre emlékművét a tiltakozások ellenére tavaly év végén, titokban vitték el a Parlamentnél lévő Vértanúk teréről. Helyére a "vörösterror áldozatainak" emlékműve kerül, amit eredetileg a Horthy-korszakban emeltek.

Budapest, 2018. december 15. Varga Tamás szobrászmûvész 1996. június 6-án felavatott, Nagy Imre miniszterelnököt ábrázoló szobra a Vértanúk terén. MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Sötétben vitték el Nagy Imre emlékművét a Vértanúk teréről

Nyerges vontatóra pakolták az elemeit.

kiemelt kép: 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!