Ufók után kutatott az a két kiránduló, aki vasárnap este tévedt el a Pilisben - számolt be az RTL Klub. Menet közben rájuk esteledett, összevesztek azon, hogy merre induljanak, ezért különváltak a sötét erdőben, ráadásul egyikük mobilja is lemerült. Több tucat ember indult a keresésükre speciális eszközökkel, mentőkutyákkal. Később a két túrázó különböző pontokon, de magától kikeveredett az erdőből.

A két 30 év körüli férfi itt Piliszántó határában ment az erdőbe, később a keresésükre indulóknak egyikük azt mondta, ufók után kutattak.

A kirándulók, akik ufókeresés közben eltévedtek, és összevesztek azon, hogy merre induljanak. Különváltak, közben rájuk sötétedett, ráadásul ez után az egyikük mobilja lemerült, így se telefonálni, se térképet nézni nem tudott. Társa viszont hívta a 112-őt, a rendőrök pedig riasztották a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot, akik terepjárókkal, mentőkutyákkal, hőkamerás drónnal indultak a bajbajutottak segítségére.

hirdetés

"Minden olyan hibát elkövettek, amit ilyenkor a túrázók elkövethetnek, sötétedés után is az erdőben tartózkodtak, ami egyrészről tilos, másrészről pedig nem is annyira tanácsos, ugye egyiküknek lemerült a telefonja, így az a része is megbukott, hogy föltöltött mobileszközökkel menjünk"

- mondta Balázs László a Pest Megyei Kutató-mető Szolgálat szolgálatvezetője.

Tavaly több mint 80 esetben segítettek bajba jutott embereken. A szolgálat vezetője azt mondja, a készenlét fenntartása havonta egymillió forintjukba kerül.

"Amikor egy ilyen viszonylag értelmetlen esethez mozdítunk meg nagy erőket, akkor közel húsz ember elindul otthonról, ugye mi önkéntesekkel dolgozunk beérkeznek a bázisra innen elindulunk az eszközökkel. Ilyenkor mindig egy picit szomorúak vagyunk, hogy az emberi felelőtlenség miatt kell fölöslegesen mozgatni ezeket"

- fogalmazott Balázs László.

Végül nem volt szükség a speciális segítségre, a két túrázó az erdő különböző pontjain ugyan, de magától kikeveredett az erdőből.

Az RTL Híradó riportja: