A színésznő 2002 óta a Nemzeti Színház társulatának tagja. Szerinte ennek az ügynek precedensértékűnek kell lennie.


Nagyinterjút adott a Telexnek Udvaros Dorottya, melyben kitért a november 10-i, Nemzeti Színházban történt balesetre is. A Rómeó és Júlia aznap esti előadása során Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó lezuhantak egy csaknem három méter magas díszletelemről. A két színész súlyos sérüléseket szenvedett, a darab rendezője, egyben a színház főigazgatója, Vidnyánszky Attila lemondott – amit azóta már vissza is vont –, az ügyben pedig belső vizsgálat indult.

Udvaros Dorottya azo kevesek egyike, aki Vidnyánszky 2013-as kinevezése után is a társulat tagja maradt Erről és a balesetről ezt mondta a lapnak:

„Amikor Vidnyánszky Attila lett a Nemzeti igazgatója, tudtam hinni abban, hogy különleges előadásokat fogunk létrehozni, és nagyon kíváncsi voltam, milyen lesz az ő különös, költői színháza. Ez az expresszív megközelítés egészen más, mint az a realista színházcsinálás, amit viszont Ascher Tamáséknál tényleg senki nem csinál jobban. És ott van még a Nemzeti nagy lehetősége, a nemcsak az országban, de Európában is egyedülálló színpadtechnika, amitől sok rendező megmámorosodik. Ennek a technikának volt egy drámai pillanata ez a mostani baleset. A nagyszínpadon nagy és bonyolult díszletek vannak, de akkor sem történhet meg, hogy három méter magasan egy szereplő kiléphet hátra a vak sötétbe, a semmibe, és nincs ott egy védőkorlát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!