Butyka Zsolt polgármester a Maszol.ro-nak arról beszélt, komoly csapás Tusnádfürdőnek, hogy a járványügyi korlátozások miatt újra elmaradt Tusványos. A szabadegyetem


valóságos mentőövet jelentett a városnak,

a bevételek és az arculat miatt.

Arra számítottak, idén már lesz Tusványos, kis segítséget kapnak a turisztikában dolgozók, vállalkozók. Két másik esemény adhat némi támogatást, de az idegenforgalomnak idén a medvék is nagy gondot jelentenek.

Sajnos rengeteg foglalást mondtak vissza az elmúlt időszakban. Ezt itt lakókként teljesen megértjük, mert a jelenlegi helyzet egyszerűen tarthatatlan.

A városban a sok medve miatt pénteken este tüntetnek, készítettek egy petíciót, mindenkit arra kérnek, vigyen magával egy játékmackót. Azokat összegyűjtik és szeretnék Brüsszelbe eljuttatni. Teljesen támogatják Tánczos Barna miniszter álláspontját,

mert egy normális, európai országban nem lehet olyan, hogy a városban, ahol élünk, a vadak miatt korlátozott a szabad mozgás, nincsenek biztonságban az emberek.

Az interjú után, péntek délután egyébként medvék jelentek meg a medvekérdés megoldását sürgető pénteki tüntetés helyszínén.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!