A tüntetők szerint a helyi tejágazatot veszélyezteti egy-egy olcsótej-akció.


Az olcsón árusított szlovák tej miatt tejtermelők tüntettek a Penny Market Kft. alsónémedi logisztikai központjánál kedden, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által támogatott demonstráción - írja az MTI.

A kezdeményezés azért indult, mert nemrég a Penny Market Kft. 14 forintos árcsökkentéssel 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke a tüntetésen kijelentette, reméli, ez a figyelmeztető demonstráció elég lesz, hogy a Penny Market Kft. vezetése megértse, hogy olcsótej-akciókkal nem veszélyeztethetik a tejágazatot. Hozzátette: nem állnak meg és ha szükséges, akkor folytatják a tiltakozást és akár egy médiakampányt is indítanak.

Győrffy azt tudakolta, hogyan lehetséges, hogy a szlovák gazdáktól drágábban vásárolt és az ottani kereskedelmi láncokban drágább tejet itthon, a szállítási költséget is beleszámolva, olcsóbban tudják kínálni.

Mint mondta, hogy az elmúlt időszakban jó kapcsolat alakult ki a termelők, a feldolgozók és a kereskedők között, amelyben a termékre vonatkozó áfacsökkentéssel mindenki megtalálhatta a számítását.

Ha kíváncsi vagy, mi történt még, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!