Néhány száz ember vett részt a Szél Bernadett és a Hadházy Ákos szervezte tüntetésen az MTVA-székház előtt az óbudai Kunigunda utcában. Korábban az már eldőlt, hogy a tüntetéshez nem csatlakoztak az ellenzéki pártok, ennek megfelelően volt meglehetősen mérsékelt az érdeklődés.

Fél három után nem sokkal előbb Szél Bernadett beszédében azt mondta: az MTVA épülete ma a szabadság hiányát szimbolizálja.

Ez az intézmény reggeltől estig a kormánypropagandát sugározza. (…) A közmédia egy politikai küldetést hajt végre Magyarországon.

Szél továbbá hangsúlyozta, hogy amit a MTVA tesz, az "végtelenül káros az egész magyar közösség számára", megosztottságot és "gyűlöletet keltenek több mint 100 milliárd forintból nap mint nap". Arra kérte a vele szimpatizálókat, hogy mondják meg minden ismerősüknek, hogy ne higgyék el, amit "ez a tévé sugározza, mert tömény hazugság", majd arról beszélt, hogy az ellenzéki oldalon mindannyian "áldozatai vagyunk ennek a hazugságnak".

Ezek után Hadházy Ákos azt mondta, hogy ez a kormány nem kormányoz, hanem kampányol, és "évek óta nem engednek be ellenzéki politikust ebbe az épületbe." A független ellenzéki képviselő szerint a közmédia volt az első olyan közintézmény, amelynek az ajtaját a hatalom berúgta. "Pár napja a Legfelső Bíróság ajtaját is berúgták."

Az ugyanakkor - tette hozzá -

nem véletlen hogy a közmédiát szállták meg. Amíg piszkos és hazug propaganda gépezet létezik, addig a hatalom is piszkos.

Szerinte nem jöttek el túl sokan az eseményre, de akik igen, azok megüzenték, "hogy addig csináljuk, amíg győzünk, vagy bele nem halunk."

Galkó Balázs szavalása után aztán a balhéjairól ismert Bede Zsolt jelent meg a színpad mögött, és Hadházy Ákost vette célba. Volt egy kis szóváltás köztük, néhány káromkodás is hallatszott (nem tudni kitől), majd Hadházy Ákos otthagyta a kormánypropagandistát. Bede azt kiabálta a távozó képviselő után, hogy "200-an vagytok, hallod?".

Az autós tüntetés és dudálás ezután kezdődött.

Az eseményen komoly rendőri jelenlét is volt.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!