Igen, ez jelenleg most az életem legnagyobb problémája (nem), de őrületbe kerget az Instagram legújabb változtatása. A kezdőlapi képfolyamban eddig a reklámokat leszámítva csak azoktól az emberektől láttunk posztokat (kezdetben kronologikus, újabban meghatározhatatlan sorrendben), akiket mi követünk.

Eddig.

Ugyanis ezt írta most felül az Instagram és amikor minden posztot láttunk a követett emberektől és a folyam "végére" értünk, akkor értesít minket erről, majd ha tovább lapoznánk lefelé, csupa ajánlott posztból építi fel a feedet - tehát egyrészt elénk tol olyan felhasználókat, akit nem is ismerünk, másrészt a régebbi fotók elvesznek, csak egyesével az ismerőseink profiljára navigálva juthatunk el a korábban posztolt fotóikhoz.

Lent mutatom, mindez hogy néz ki nálam, de előtte még egy pici magyarázat: a Verge megkérdezte az Instagram egyik munkatársát, hogy mi a különbség az új funkció és mondjuk az Explore/Felfedezés fül között, mivel utóbbi látszólag ugyanezt tudja. Julian Gutman elmondta, az új folyamban több ahhoz hasonló képet látunk, amiket követünk/kedvelünk, míg utóbbin inkább csak a téma adott és azon belül sokkal színesebb a kínálat.

Hát köszi, de én nem képeket, hanem embereket követek, tőlük akarom látni, hogy mit posztoltak és nem hatszáz ugyanolya képet - ez nem a Pinterest.

Azt nem tudni, hogy mennyire lesz tartós a változatás, azért tudunk olyan funkcióról, ami csak a tesztüzemet élte meg. Amúgy ezzel a lendülettel akár a beígért lájkszámkijelzést is elvehették volna és akkor a megélhetési influenszerek eggyel nagyobb bajban lennének most.

Kiemelt kép: Picture Alliance/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!