A csendes, visszahúzódó 20 éves fiatalemberről senki nem gondolta volna, hogy hasonló bűntényt követne el. Az továbbra sem világos, mi lehetett az indítéka.


A kis Pittsburgh környéki külváros, Bethel Park (Pennsylvania) lakóit sokkolta, mikor kiderült: odavalósi volt Thomas Matthew Crooks, aki szombaton rálőtt Donald Trump volt amerikai elnökre.

A nyomozók úgy vélik, hogy Crooks egy félautomata AR-15 puskával felfegyverkezve nyitott tüzet a jelenlegi elnökjelöltre, miközben ő Butlerben, Pennsylvaniában egy tömeg előtt beszélt. A lövöldözésben egy néző halálos találatot kapott, ketten megsérültek. A 20 éves konyhai dolgozót a helyszínen agyonlőtte egy titkosszolgálati mesterlövész.

Crooks jómódú környékről származott, ahol a szomszédok döbbenten állnak a történtek felett, látszólag képtelenek felfogni, hogy egy csendes fiatalembert most azzal vádolnak, hogy rálőtt az exelnökre. Az FBI a maga részéről csak annyit közölt, hogy Crooks volt „a személy, aki részt vett a volt elnök elleni merényletkísérletben”, és hogy „aktív nyomozás folyik” az ügyben. Crooksnál nem volt személyi igazolvány, így a nyomozók DNS- és arcfelismerő technológiát használtak az azonosításához, közölte az FBI.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!