Napok óta vezető hír az USA-ban, hogy az ország déli határán sebtiben felállított befogadó táborokban elég rosszak az állapotok: egy kormányzati jelentés szerint túlzsúfolt szobákban esznek, alszanak, léteznek a Mexikó felől érkezők, akiknek nincs megoldva rendesen az ellátásuk.


Donald Trump ezeket a híreket látva leült kicsit Twitterezni, és azt reagálta, hogy ha a "migránsoknak nem tetszenek az állapotok", akkor mondják meg nekik, hogy ne jöjjenek.

Minden probléma megoldva!

- írta Trump, aki szerint úgy tűnik nagy hatással van a befogadó táborok állapotának arra, hogy valaki elhagyja-e a hazáját. Az elnök logikája szerint minél rosszabbak az állapotok, annál kevesebben jönnek majd.

If Illegal Immigrants are unhappy with the conditions in the quickly built or refitted detentions centers, just tell them not to come. All problems solved!

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 3, 2019

Nem ez volt az egyetlen, amit Trump a helyzetről közölt, szerinte a határvédelmi szervek munkatársai "nagyszerű munkát" végeznek attól függetlenül, hogy "ezek az emberek nem kórházi dolgozók, orvosok vagy nővérek. A problémát a demokraták könnyen kijavítható, rossz bevándorlási törvényei jelentik."

"Mexikó sokkal jobb munkát végez a határon, mint a demokraták" - írta az elnök, utalva a mexikói kormányzat nemrég megszigorított határvédelmi és kitoloncolási rendelkezéseire

Kiemelt kép: NICHOLAS KAMM / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!