A bűnözők leginkább az ATM-ek környékén csapnak le mit sem sejtő áldozataikra, akiket változatos módszerekkel vernek át.


Számos alkalommal, különböző módszerekkel raboltak ki külföldi turistákat Budapest VII. kerületének „bulinegyed” részében. A lopások annyira tendenciózussá váltak, hogy a rendőrség honlapján két nyelven is figyelmeztet a tolvajok módszereire.

Körülbelül egy éve kezdett elterjedni egy bűncselekménytípus, amely során az elkövetők bankautomatákat használó embereket károsítottak meg. Az áldozatok minden esetben külföldiek voltak, akik éjszaka vagy hajnalban valamelyik szórakozóhelyre tartottak, illetve onnan jöttek ki. Az elkövetők VII. kerületi ATM-ek környékén szólították le áldozataikat, és a pénzfelvételhez ajánlották fel „segítségüket”.

A bűncselekményekkel okozott kár a néhány tízezertől a több százezer forintig terjed. Üzletszerűen elkövetett lopás, valamint lopás miatt 2022. év vége óta eddig 22 gyanúsítottat hallgattak ki, akik ugyanahhoz az elkövetői körhöz tartoztak. Bár a korábban heti rendszerességgel előforduló bűncselekmények száma érezhetően csökkent, a jelenség nem szűnt meg.

A BRFK óvatosságra int pénzfelvétel közben, és azt kéri, hogy akinek a sérelmére ilyen bűncselekményt követtek el, vagy hasonló módszerrel próbáltak megkárosítani, hívja a 112-es segélyhívószámot!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!