Kezd tovább durvulni a Fidesz és az Európai Néppárt harca. A Politico reggeli hírlevele azt írja, nemrég találkoztak a Néppárt európai parlamenti képviselői, hogy a tervezett szabályváltozásokról tárgyaljanak. Ezekről a változásokról már írtunk, a lényegük az lenne, hogy ezentúl ne csak képviselőként lehessen szavazni arról, hogy valakit kizárjanak a pártcsaládból, hanem egy teljes nemzeti delegációról is, ami megkönnyítené a Fidesz kizárását.


A Politico szerint a találkozón a Fidesz feltekerte az iróniamétert, ugyanis Trócsányi László EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter és biztosjelölt azzal fenyegette meg a Néppárt képviselőcsoportját, hogy beperelik őket az Európai Bíróságon.

Trócsányi szerint a képviselőcsoport nem tartaná tiszteletben a jogállamiságot, ha lehetővé tenné, hogy megbüntessék a Fideszt.

Pénteken újabb találkozót hívott össze Manfred Weber frakcióvezető, mert a legutóbbin több képviselő is új javaslatokat nyújtott be a szabályok megváltoztatására.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le! Az Európai Unió legfontosabb politikai eseményeiről hetente értesülhetsz hírlevelünkből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kedves Olvasónk!

Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat! Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd a levélszemét mappádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!