Ezúttal nem zaklatás, hanem szerelmi bánat állhatott a háttérben. Eszter felakasztotta magát, édesapja azonosította a holttestét.


Alig ocsúdott fel a közvélemény a társai által zaklatott sümegi tinédzser öngyilkosságából, újabb tinédzser vetett véget életének. Ezúttal a Bács-Kiskun megyei Vaskúton egy nyolcadikos lány az áldozat – tudta meg a Bors. A hírt az önkormányzat lapunknak is megerősítette.

A 3000 ezer lelkes településen eleinte arról beszéltek, hogy Eszter is iskolai zaklatás miatt lehetett öngyilkos, ám hamar kiderült, hogy ezúttal más volt a háttérben. A Bors úgy tudja:

Eszter felakasztotta magát, édesapja azonosította a holttestét. A lány a német nemzetiségi önkormányzat általános iskolájába járt, tehetséges sportoló is volt. A Mogyi Bajai Judo Club tagja volt, két héttel ezelőtt Szerbiában, Óbecsén vettek részt egy 8 országot felvonultató nemzetközi dzsúdótalálkozón.

„Nehéz és fájó szívvel búcsúzik tőled minden bajai judoka, kedves Eszti ! Legyen sok-sok örömteli edzésed az égi tatamin!” – írta egy sporttársa.

Iskolája így búcsúzott tőle: „Nincs még egy olyan tragédia az életben, mint egy gyermek halála. A dolgok sosem jönnek úgy rendbe megint, mint azelőtt”.

A vaskúti általános iskolánál több száz gyertyával emlékeztek meg a fiatal lány tragédiájáról.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!