Az esetet vizsgáló brit halottkém szerint a szülők nincsenek tisztában azzal, hogy egy héliumos lufi milyen veszélyt jelenthet a fiatal gyerekekre.


Meghalt egy ötéves brit kisfiú, Karlton Donaghey néhány nappal azután, hogy egy héliumos lufival játszott. A halottkém felszólította a brit kormányt, hogy tegyenek lépéseket a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Az eset még 2022-ben történt. Karlton egy dinoszauruszos, héliummal töltött lufit kapott egy vásárban, majd néhány nappal később a kisfiúra eszméletlenül talált rá az édesanyja a nappalijukban.

Az anyja szerint Karlton játék közben megpróbált „belemászni” a dinoszauruszos lufi belsejébe. James Thompson, az esetet vizsgáló halottkém írásban szólította fel a brit kormányt, hogy tegyenek lépéseket a hasonló esetek megelőzése érdekében. Mint írta, a halált okozó lufit bármiféle megkötés nélkül árusítják, így könnyen kisgyerekekhez kerülhet. Thompson szerint a szülők nincsenek tisztában azzal, hogy egy héliumos lufi milyen veszélyt jelenthet a fiatal gyerekekre.

Forrás: Metro, RTL


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!