A vád szerint 2008-2010 között közel egy tucat animációs film gyártása során hamis számlákkal igényeltek vissza adót. Az elsőrendű vádlott Pogány Judit és Koltai Róbert fia.


A 2010-ben indult ügy már rekordhosszúságúnak számít.

A Blikk írta meg, hogy a hetedrendű vádlott betegsége miatt tovább nyúlik a lassan rekordhosszúságú büntetőper, amelyben a vádlottak korábban – nem jogerősen – 10 hónap és 2 év közötti börtönbüntetéseket, illetve milliós nagyságrendű pénzbüntetéseket kaptak.

A lap emlékeztet rá, hogy 2018-ban felmentő ítélet született, másodfokon viszont – eljárási hibák miatt – a per megismétlésre kötelezték a törvényszéket.

Mivel az egyik vádlott nem jelent meg, a bíróság nem tehetett mást, újra el kellett napolnia a 2010-ben indult ügy tárgyalását.

A vád szerint 2008-2010 között közel egy tucat animációs film gyártása során – a költségeket többszörösen meghaladó hamis számlák felhasználásával – jogosulatlanul igényeltek vissza adót. Az első- és a másodrendű vádlott 2 279 928 564, illetve 1 663 247 874 forint összegű vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek.

Az elsőrendű vádlott, Koltai Róbert fia a bíróság folyosóján nyilatkozott a Blikknek.

- mondta a lapnak Koltai Róbert fia.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!