Továbbra is sok az ázsiai turista Budapesten, folyamatosan érkeznek koreai vendégek is az országba, de a dunai hajókirándulások már nem olyan népszerűek számukra - árulta el a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Fleisch Tamás a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta,

a már korábban Budapesten szállást foglaló dél-koreai turisták is rendre megérkeznek a városba, nagyon minimális azok száma, akik kegyeleti okokból a teljes utazást visszamondták. Inkább a dunai hajós városnéző túrákra szóló foglalásaikat törlik nagy számban a dél-koreai vendégek, helyette más programokon vesznek részt a fővárosban.

"Töretlenül fejlődik az ázsiai beutazó turizmus a magyar piacon, úgy tapasztaltuk, a Hableány tragikus közlekedési balesete a nemzetközi híradások ellenére egyáltalán nem vetette vissza a Magyarország iránti turisztikai érdeklődést" - összegezte a tapasztalatokat az elnök.

Azt is elmondta, hogy

Magyarország és Budapest továbbra is rendkívül népszerű utazási célpont a külföldiek számára, éppen ezért rekordév lehet az idei a turizmusban.

Bár hivatalos statisztikák még nincsenek a májusi-júniusi időszakról, de úgy tűnik, hogy csak közvetlenül a hajótragédia utáni napokban torpant meg az ázsiai turisták száma. Ez már csak azért is fontos, mert az elmúlt években 43 százalékkal nőtt az Ázsiából érkező vendégek száma.

Fleisch Tamás szerint az is tény, hogy

a dunai hajós városnéző utazások piacát nem rázza meg mélyen a dél-koreai turisták elmaradása erre a szezonra, mert látható, hogy más országok utazói továbbra is megtöltik a kirándulóhajókat.