Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Ma az északnyugati szelet a délutáni órákig viharos lökések kísérik (60-70 km/h). Főként a Dunántúlon és a Dunakanyarnál, a Dunántúli-középhegység, és a budai hegyek térségében lehetnek az erősebb lökések. Késő délutántól csillapodik a szél

- írják honlapjukon.

Délután legnagyobb valószínűséggel és legnagyobb számban keleten (nagyjából a Tisza vonalában egy konvergencia mentén) alakulhat ki zivatar, de kisebb eséllyel másutt is lehet (északon, északnyugaton, legkisebb eséllyel a délnyugati országrészben).

Holnap gyakorlatilag bárhol kialakulhatnak zivatarok. Kísérőjelenségként viharos szél (60-70 km/h) és apró szemű, maximum 1 centiméteres jég társulhat a zivatarokhoz. Ugyanakkor a Dunántúl nyugati felén intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez akár 2 cm feletti jég és 80 km/h körüli szélroham társulhat.

hirdetés

Az Időkép.hu szerint ma délután a csúcshőmérséklet 17 és 22 fok között alakulhat. Holnap 16 és 21 fok közötti idő várható, a változékony, viharos időjárás pedig még kedden is kitart, hidegfronti hatással.


hirdetés