Tavaly óta az egyetemek saját hatáskörben dönthetnek erről, egyre kevesebben ragaszkodnak a nyelvvizsgához. A felvételin viszont több pluszpontot ér majd.


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem azt közölte, hogy a hallgatóinak nem kötelező a nyelvvizsga a diplomaszerzéshez. Ám azt is hozzátették, hogy az egyetem fontosnak tartja az idegen nyelvek ismeretét, ezért bizonyos esetekben idegennyelv-ismereti követelmények lesznek, a felvételin pedig 2024-től a nyelvvizsga az eddigieknél is több pluszpontot ér - írja az Eduline.

Az ELTE jelenlegi hallgatóinak ajánlott, de nem kötelező a nyelvvizsga megszerzése, akik viszont tanulmányaikat a 2022/2023-as tanévben kezdték vagy ezután kezdik, az egyetem június 30-ig a tantervben rögzíti majd a diplomához szükséges idegen szaknyelvi ismereteket. A változásokról értesítik majd az érintett hallgatókat.

Mentesülnek a nyelvvizsgakötelezettség alól azok, akik a 2022/2023-as tanév tavaszi, vagy a 2023/2024-es tanév őszi félévében szerzik meg a diplomájukat. Azok a hallgatók, akik a 2022/2023-as tanév előtt kezdtek az ELTE-n tanulni, akkor kötelesek nyelvvizsgát bemutatni a diplomához, ha a tantervük már eddig is tartalmazott ilyet.

A doktori képzéshez kapcsolódó nyelvvizsga-követelmények módosításáról az egyetem szenátusa külön dönt majd az Egyetemi Doktori Tanács javaslata alapján.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!