Orbán Viktor neve elhallgatását kérő közvetlen munkatársa azt nyilatkozta a 444-nek, hogy a köztársasági elnök stábja próbálta magyarázni a kegyelmi döntést, de Orbán Viktor azt nem fogadta el és azt mondta: a magyarázattal Novák tartozik a nyilvánosságnak.


Rövid időn belül felgyorsultak az események Novák Katalin kegyelmi ügyében. A köztársasági elnök továbbra sem adott magyarázatot arra, miért adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon egykori igazgató-helyettesének, aki bűnsegédként vett részt pedofil bűncselekményekben.

Orbán Viktor Facebook-oldalán jelentette ki, hogy „itt nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet teremteni egy egyértelmű döntéssel”. A miniszterelnök a kormány nevében egy alkotmánymódosítást nyújtott be, ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében bűnelkövetők kegyelmet kaphassanak. Orbán nem védte meg egykori miniszterét, és a köztársasági elnöknek majd alá kell írnia saját jogköreinek csorbítását. Sokat mondó üzenet az is, hogy Orbán bejelentése csak az elnöki jogkört érintette – a miniszterként a döntést kormánytagként ellenjegyző, azóta lemondott Varga Juditra egyelőre utalást sem tett.

Orbán Viktor neve elhallgatását kérő közvetlen munkatársa azt nyilatkozta a 444-nek, a köztársasági elnök stábja állítólag próbálta magyarázni a kegyelmi döntést, de Orbán Viktor azt nem fogadta el és azt mondta: a magyarázattal Novák tartozik a nyilvánosságnak.

– mondta az informátor.

A 444 úgy tudja, hogy a köztársasági elnök tanácsadóját, az Orbán-kormány egykori miniszterétől, Balog Zoltántól is segítséget kértek, hogy közvetítsen a felek közt, de ez sikertelennek bizonyult.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!