Mint ahogy arról csütörtökön mi is beszámoltunk, otthagyja az MSZP-t két budapesti kerület vezetője. Kiss László III. és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester a DK-ban folytatja politikai pályafutását.

Most Tóth Bertalan, az MSZP elnőke meglehetősen erős szavakkal reagált a városrészvezetők távozására.

„Az MSZP egyenlő félként kíván részt venni az ellenzéki együttműködésben. Senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t. [...] A közös ellenzéki politikát nem segíti az, ha valaki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját”

- mondta a politikus Szegeden.

hirdetés

A poitikus kiemelte, hogy a két győztes polgármester az MSZP nélkül nem tudta volna elérni a sikert, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a távozók a DK Európa-politikájával magyarázzák a váltást.

Az elnök egyben javasolni fogja a párt szombaton ülésező választmányának, hogy az, aki a MSZP-ből kilépve az önkormányzati vagy parlamenti választásokon más párt színeiben indul, ne kaphassa meg támogatásukat.

Tóth Bertalan hozzátette azt is, az MSZP megerősödve jött ki a tavaly októberi önkörmányzati választásból, 45 polgármesteri, és csaknem négyszáz képviselői helyet szereztek.

Mint fogalmazott:

„néhány ember örömlányos mentalitása nem zavarja”, kitart a párt újbaloldali és szövetségi politikája mellett.


hirdetés