A játékosként kétszeres világbajnok Ljudmila Bodnyijevát nevezték ki az orosz női kézilabda-válogatott élére az orosz sportági szövetség (FGR) honlapjának hétfői híre szerint.

"Elsődleges célunk volt egy ígéretes orosz szakember kinevezése, aki jól ismeri az európai kézilabdát és a sportág fejlődési tendenciáit. Bodnyijeva megfelel ezeknek a követelményeknek. Tokióban a válogatott stábjának tagja volt, és jelentősen hozzájárult az olimpiai ezüstünkhöz" - nyilatkozta Szergej Siskarjov, az orosz szövetség elnöke.

Ezen kívül csatlakozott a CSZKA Moszkvához, amely megnyerte az előző szezont. És amit különösen szeretnék kiemelni, hogy az orosz kézilabda történetében először egy nő irányítja a válogatottat.

Az elisztai születésű 42 éves Bodnyijeva hosszú évekig az Akva Volgográdban játszott, a csapattal háromszor lett orosz bajnok, a szlovén Krim Ljubljanával tíz bajnoki címet és tíz kupát is nyert, kétszer pedig Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott (2004, 2006).

A válogatottal 2001-ben és 2005-ben szerzett világbajnoki címet, 2006-ban Európa-bajnoki ezüstöt, 2000-ben Eb-bronzot nyert. Két világbajnokságon (2001, 2005) és négy Eb-n (2000, 2002, 2004, 2006) is beválasztották a torna csapatába.

Hálás vagyok az orosz szövetségnek és személy szerint Szergej Siskarjovnak a bizalomért. Biztos vagyok benne, hogy a válogatott jelenlegi kerete alkalmas arra, hogy a legjobb legyen a világ kézilabdájában

- mondta Bodnyijeva.

Az új kapitány október 6-án a 2022-es Eb selejtezőjében mutatkozik be, az ellenfél Svájc válogatottja lesz.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!