Tavalyhoz hasonlóan idén is törölték a versenynaptárból a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat és a gyorsaságimotoros-világbajnokság ausztráliai fordulóját. A döntést az indokolta, hogy a koronavírus-járvány miatt nagyon szigorú beutazási szabályok vannak érvényben a szigetországban, írja az MTI.

A 2020-as F1-es melbourne-i versenyt az utolsó pillanatban kellett törölni, idén pedig a hagyományos márciusi időpont helyett novemberben akarták megrendezni.

Az ország határai gyakorlatilag zárva vannak, akinek mégis engedélyezik a belépést, annak 14 napra karanténba kell vonulnia, és ez a rendelkezés az év végéig biztosan érvényben marad.

Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója csalódottságának adott hangot a döntés miatt, de mint mondta, továbbra is tartani akarják a 23 futamos idei tervet.

"Több lehetőségünk is van az Ausztrál Nagydíj kiesése miatt üresen maradt hely betöltésére" - mondta.

A gyorsaságimotoros-vb szervezői már léptek is, egy héttel előbbre hozták a Malajziai Nagydíjat, amelyre így jelen állás szerint október 24-én kerül majd sor, míg az újabb portugáliai fordulót Algarve GP néven, november 7-én rendezik.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!